Култура
„Зонта клуб“ връчва своя награда за късометражен филм
TразмерT

„Зонта клуб“ - Бургас връчва за втора година награда за късометражен филм в рамките на „София филм фест на брега“.

„За нас, дамите от „Зонта клуб“ - Бургас, е чест и вълнение да бъдем част от едно общество, което формира вкус към високото изкуство, стил и ценности, каквото е обществото, което възпитава вече 17 години „София филм фест на брега“, коментира за „Черноморски фар“ Петя Великова, президент на Клуба.

От 2006 досега чрез своя проект „Да подкрепим таланта“, „Зонта клуб“ - Бургас  осъзнато и целенасочено подпомага развитието на младите хора на Бургас в сферата на изкуствата, науката и спорта със сума над  100 000 лева. „Подчертавам този факт, защото не знам да има друга неправителствена организация в Бургас, подпомогнала младите хора на града ни чрез годишни стипендии вече толкова години“, разяснява Великова и припомня, че тази година Zonta International празнува 100-годишен юбилей.

Мотивът да се даде награда в рамките на филм феста е, че една световна неправителствена организация и един световен кинофестивал имат пресечна точка и това е развитието на младите хора и посланията към тях. Така се появява и идеята да се учреди парична награда от 1000 (хиляда) лева за най – добър късометражен филм. Голямото жури с председател проф. Георги Дюлгеров ще отличи за втора поредна година най-добрия късометражен филм, който ще я получи.

Миналогодишният носител на наградата е филмът „Баба“ на режисьорката Роза Колчакова. „Това е един прекрасен филм за хората, които обичаме. Светът става различен, когато опознаеш изкуството чрез хората, които го носят в себе си.  И ето защо, ние, „зонтиаки“, заставаме до младите творци в рамките на фестивала „София филм фест на брега“, за да достигнат нашите проекти до сърцата на хората чрез изкуството. Това е нашият път“, обобщи президентката.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургазлии броят по 100 лева за концерт на Филип Киркоров и Кубанския хор
Изявени музиканти с международна кариера гостуват в Бургас
Велин Задгорски: Баща ми Петко Задгорски беше многостранно интересуващ се и заангажиран човек
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.