Бизнес
Животновъдите отчетоха дейността си
TразмерT

Десетки животновъди от Бургаския регион се събраха в областна управа на осмите награди на Експертната комисия  по животновъдство.  Тази година бяха връчени четири специални плакета със сертификат – медна чиния, в средата на която е гравиран герба на Бургас, за личен принос. Отделни награди в различните сектори не бяха раздадени.

Своите лични плакети  и сертификати получиха д-р Красимир Колев и д-р Божидар Иванов. Възпрепятствани бяха да получат наградата си професор   Юрий Митев ш д-р  Георги Куцаров, но плакетите им ще им бъдат предадени при първа възможност.

Всички животновъди изказаха своята благодарност към научните среди, които ги подкрепят и им дават възможност да се усъвършенстват. „Тез хора споделят своят опит и знания безвъзмездно с нас. Срещите с тях са много важни за нас“, сподели младият животновъд Вальо Морфов.

Лидия Станкова – директор на Областната дирекция „Земеделие“ в Бургас направи отчет за съвместната дейност на фермерите и службата.

Бяха получен поздравителни адрес от  българския еврокомисар Мария Габриел, която в детайли е запозната както с дейността на служба “Земеделие“, така и с тази на фермерите от региона, в частност пчеларите. Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите също поздрави с адрес присъстващите. От него стана ясно, че 8 % от овчето мляко, 5% от биволското и 3.7% от пчелния мед се произвеждат в нашия регион. Поздравления бургаските фермери получиха и от Обединени български животновъди.

На място своето поздравление отправи и областният управител Вълчо Чолаков. Той похвали земеделската дирекция, че е сред най-добре работещите администрации в областта. „Без хората от частния бизнес, в частност животновъдите работата на администрациите е безсмислена“, подчерта Чолаков.

Осмата отчетна среща по традиция бе открита с песни и танци от фолклорен ансамбъл „Странджа“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
През ноември 2019: Най-много руснаци са преспали в местата за настаняване в бургаско
Хижа „Тополица“ вече е частна държавна собственост
Работа от дома - от дистрибутори до творци
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.