Бургас
Живко Табаков пита дали Фондация „Енчев“ ще организира и Никулденските празници
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Независимият общински съветник Живко Табаков заяви първо пред „Черноморски фар“, че ще пита дали фондацията на Георги Енчев ще организира и Никулденските празници.

„И ако го организират те, ще питам каква ще е причината след като поне според мен имат вече един провален фест, който е много значим за града. Създаването на фестивали в нашия град не е с краткосрочен план. Идеята е с годините все повече да бъде популяризиран този фест и да стане традиционен“, посочи общинският съветник.

Това той коментира във връзка с питането си до Община Бургас относно проведения за втора година „Фестивал на рибата и виното“ в Бургас. Именно фондацията на Енчев бе организатор на тазгодишното издание. Подтикнат от гражданското недоволство в социалните мрежи Табаков отправи конкретни въпроси до администрацията, касаещи организацията на фестивала, която според мнозина не бе успешна.

По време на сесията на ОбС-Бургас Петър Парушев, началник на отдел „Култура“ към общината отговори на Табаков за финансирането на фестивала. Стана ясно, че заплатените средства са 20 000 лева като анализите на общината са, че срещу тях са получили много повече като изпълнители и културна програма.

„Това, което аз изразих като мнение е, че първо ме смущава, че е нямало проведен конкурс, въпреки че общината ми отговори, че закона позволява до 20 000 лева такива поръчки могат да минават и без конкурс. Важното обаче е, че каквото и да сме получили като програма на практика Рибния фест не постигна целите си като организация“, каза общинският съветник.

Той отправи и допълнителни въпроси към администрацията.

„Попитах общината дали фондация „Георги Енчев“ е избрана, заради слуховете, които се носят, че покрай организацията на „Бургас мези“ дължи 12 000 лева на „Титан“ и 2 000 лева на общината за тротоарно право. Г-н Парушев ми отговори, че няма такава информация. Аз не случайно го казвам това нещо, защото предполагам, че изборът на тази организация е продиктуван точно от това“, поясни Табаков.

Вторият му въпрос бе дали самата фондация има санкции за организацията на фестивала. Отговорено му бе, че според общината организаторите са се справили добре и всички нередности, които бяха установени в първите часове са отстранени навреме.

Пред наш репортер Табаков заяви, че като цяло не е доволен от отговора на администрацията, въпреки че е очаквал той да е в тази насока.

„Това, че сме се провалили тази година с феста, не означава, че трябва да го отричаме и той да бъде изваден от културната програма на Община Бургас. Като цяло нямаме право на повече несполучливи опити. Ще видим дали ще има негативен ефект от лошата организация тази година“, завърши той.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Екипажът на задържания панамски кораб ще си търси заплатите чрез съд
УМБАЛ Бургас отчита ръст на пациентите през 2018 г.
Тракийци искат повече пари за субсидия, комисия ги поряза
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.