Бизнес
Живко Господинов, БСП-Бургас: Не приемам, че всички хора могат да си закупят карти за градския транспорт с 50 пътувания
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Областният председател на БСП-Бургас Живко Господинов заяви пред журналисти, че не приема, че всички бургазлии могат да си закупят карти с по 50 пътувания за градския транспорт. Това той заяви в продължаващата тема за цената на билета за пътуване в Бургас. Преди седмица Господинов попита дали след като бъде понижен наемът на „Бургасбус“, не се предвижда и намаляване на билета. По време на сесията на ОбС-Бургас въпроса повдигнаха и съветниците. Заместник-кметът Красимир Стойчев им отговори, че в бюджета има определена сума за субсидиране на определен брой пътници. Управителят на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев пък чрез нашата медия заяви, че не е коректно да се говори само за цената на хартиения билет.

„Защо бургазлии трябва да плащат втория най-скъп в страната след София билет за градски транспорт – във Варна, Стара Загора, Пловдив и други градове той е по 1 лев? По-висока ни е средната работна заплата от тези градове ли, че плащаме повече“, заяви Господинов.

Той индиректно отвърна на твърдението на Драгнев за хартиения билет с думите си, че не всеки може да си позволи карта с 50 пътувания, където билетът излиза по-евтин.

Господинов добави и че от БСП-Бургас продължават да твърдят, че пенсионерите трябва да имат неограничен брой пътувания, защото сегашните им били крайно недостатъчни.

Евгений Мосинов допълни, че именно на червените е била идеята за намаляването на наема, който „Бургасбус“ плаща на общината за автобусите, но когато те го предложили им било отговорено, че нищо не разбират.

„Е, оказва се, че явно все пак разбираме“, добави той.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
С видео жестов превод за хора с увреден слух в салона на НАП
Декларирането с ПИК става най-лесно и бързо
Заради разширението на „Зелената зона“: ОП „Транспорт“ търси четирима сезонни работници
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.