Бургас
Живеещи по бургаската„Аспарух“ са притеснени, че остават с малко паркоместа
TразмерT

Искат да оставят колите си до „Оборище“

 

Весела ГОРАНОВА

Снимка: Борислав ПЕНКОВ

 

Живеещи по улица „Аспарух“ в Бургас се притесняват, че ще останат с 30 паркоместа по-малко след слагането на светофарна уредба на кръстовището между улиците „Цар Симеон I“ и „Гурко“, както и превръщането на Гурко в двупосочна.
Вчера бяха отворени офертите на кандидатите в инвестиционния проект за промяната на уличната регулация. За поставянето на светофарна уредба в региона имаше голямо желание, както от живеещите наблизо с цел безопасното им пресичане, така и от шофьорите, които не можеха да продължат директно по „Генерал Гурко“ към подземната улица и булевард „Христо Ботев“.Отделно от това, когато им се налага да завият по „Цар Симеон I“ често се натъкват на спрели по платното автомобили на търговци, зареждащи обектите в района.

При възстановено двупосочно движение по „Генерал Гурко“ в частта между „Стефан Стамболов“ и „Цар Симеон I“ следва трафикът значително да се облекчи, а за пешеходците да се създаде по-голяма безопасност при пресичане.

Тези решения станаха ясни от отговор на общинската администрация до общинския съветник Георги Дракалиев, който отправи питане до Общинския съвет.

Във въпросния участък от улица „Генерал Гурко“, който към момента е еднопосочен, има около 30 паркоместа, които до известна степен решават проблемите с паркирането на живущите в района. Засега обаче въпросът за това какво ще стане с тях, след като улицата бъде отворена за двупосочно движение, остава отворен.

„Вероятно ще бъде измислена алтернатива за тези хора“, коментира общинският съветник Георги Дракалиев.

„Настояваме да се разшири периметъра и получим право за паркиране в Синя зона по местоживеене в отсечката до Оборище“, така ще ни се увеличи периметърът, заяви пред репортер на вестника Георги Ангелов.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Забраниха черпенето с торта в бургаските детски градини
Туристи заемат по цяла седмица инвалидни места около плажа и центъра
Мистериозен бургазлия помага на деца в нужда много преди „Подари от сърце“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.