Созопол
Жители на странджанско село: Цяло лято имаме проблем с водата
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Жители на странджанското село Вършило сигнализираха до вестник „Черноморски фар“, че цяло лято имат проблем с водоснабдяването. По техни думи при последния такъв случай в продължение на шест дни те са нямали вода, с малки изключения, когато тя е била пускана за по няколко минути.

„Това се повтаря всяко лято от няколко години насам. Като няма вода не можем да вършим своята работа из градината, нито пък да сготвим нещо, а да не говорим за хигиенни нужди. Не можеш да посрещнеш и гости“, каза пред медията ни Станислав Стоянов, който има вила в созополското село.

Той допълни, че ситуацията с водата в селото на практика кара хората през летния сезон да не ходят до Вършило, защото нямат елементарни условия там.

По твърдения на някои кореняци-вършиловци пък проблемът с водата датирал още от социализма.

От ВиК-Бургас заявиха за „Черноморски фар“, че към днешна дата проблемът с водоснабдяването в селото е решен. Преди време помпата в селото е била подновена с нова и това е създало временно неудобство на местните жители.

Хората от Вършило обаче не са съгласни с това. Те са запознати с факта, че помпата е подновена и затова наскоро е имало липса на вода. Проблемът е бил налице и след въпросния ремонт, категорични са част от вършиловци.

Вестник „Черноморски фар“ опита на няколко пъти да се свърже и с кметския наместник на село Вършило Тодорка Тодорова. При позвъняване на мобилния й телефон става ясно, че тя или се намира извън зона на обхват, или е изключила мобилното си устройство. Обадихме се и до кметството в созополското село, откъдето ни казаха, че Тодорова е в отпуск. Медията ни ще предостави и нейната гледна точка по проблема.

По последна информация към момента в селото има вода. Някои от местните обаче се притесняват дали след няколко дни отново няма да бъде спряна.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Търсят виновника за изплувалата тръба карай „Златна рибка“
Обсъждат проектобюджета на Созопол
Тихомир Янакиев: Общината ще помага с всички свои сили на футболния отбор
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.