Карнобат
Жители на карнобатско село събират пари за ремонт на местния храм
TразмерT

„Жителите на карнобатското село Екзарх Антимово започват да събират пари за ремонт на местния храм „Свети Димитър“. За целта те са създали инициативен комитет, който да помогне на църковното настоятелство за набирането на средствата.

Храмът е строен през 1893/1894 г. от трудолюбивите селяни на Екзарх Антимово с лични средства и труд. В продължение на 125 години, той е изпълнявал своята църковна задача. През това време са извършвани кръщавания на деца, венчавки на млади семейства и отдаваната последна почит на починали жители на селото.

В резултат на атмосферните влияния, сегашното състояние на църквата е плачевно. Налага се спешно да се извърши цялостен ремонт на покрива на сградата, но за целта са необходими парични средства.

Инициативният комитет излиза с призив – обръщение към настоящи и бивши жители на селото и към техните наследници, където и да се намират те, да участват в откритата кампания.

Дарените средства ще бъдат вложени изключително в ремонта на покрива под най-строг контрол.

Парите могат да бъдат в брой или по банков път (по сметка на църковното настоятелство). Вярваме, че всички ще се отзоват на призива на инициативния комитет. Сърдечно благодарим на всеки отзовал се на нашия благороден призив, казват от Инициативния комитет на селото.

Църква „Св. вмчк Димитър“ - с.Екз. Антимово

при Банка ДСК - клон Карнобат

/ сметка / IBAN - BG58STSA93000006733659; BIC - STSABGSF

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът на Карнобат чака да обявят епидемия, за да нареди грипна ваканция
В Карнобат пръв плати данъците си кмета
Бюджет 2020 в Карнобат достига рекордните за общината 30 милиона
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.