Поморие
Жители на Горица желаят да развиват селото си
TразмерT

 Жителите на село Горица участваха в обсъждане на проектобюджета на община Поморие.

На 39 години съм и за първи път виждам движение в Горица. Това движение означава, че имаме улици, обещаната спирка, чистота в селото. Аз и моите приятели виждаме, че малко по малко, с вашата подкрепа и сили, ние ще получим всичко, което заслужава село Горица. С тези думи бе посрещнат кметът Иван Алексиев и екипът му в поморийското село, по повод общественото обсъждане на проектобюджета за 2019 г.

Младият жител на Горица изрази желанието на местните да участват с проекти, финансирани от МИГ Поморие, с цел развитие и подобряване условията на живот в селото.

„Радвам се за проявения интерес, защото именно това е целта на Местната инициативна група Поморие, която в момента приема предложения за финансиране на различни видове проекти. Могат да кандидатстват земеделски производители, читалища, представители на стопанския и нестопанския сектор и др. Всяка една ваша инициатива ще допринесе за по-доброто на всички ни”, каза кметът Алексиев и допълни, че със същото финансиране,  вече са закупени компютри за оборудване на компютърна зала в читалището на Горица и предстои изграждането на видеонаблюдение в селото.

Заместник-кметът Янчо Илиев подробно обясни финансовите параметри на Проектобюджет 2019, както в с. Горица, така и в останалите посетени населени места – Порой, Гълъбец и Козичино.

На срещите с жителите присъстваха и зам.-кметът инж. Кунчо Гайдов, председателят на Общинския съвет Адам Адамов и общински съветници.

На 14.01.2019 г. /понеделник/ ще се проведат последните две обществените обсъждания – в Поморие и в Ахелой, както следва: в гр. Поморие – от 16.00 ч., в ГХГ „Дечко Стоев”, в гр. Ахелой – от 17.30  ч., в залата на читалището.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Данъкът върху недвижимите имоти в Поморие спада
Кметът Иван Алексиев отново е номиниран в конкурса "Кмет на месеца"
„Достойно есть“ започва днес в Поморие (ПРОГРАМА)
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.