Бизнес
Жена оглави Бургаската митница
TразмерT

Силвия ШАТЪРОВА

Митница Бургас става Териториална дирекция Южна морска. Новата структура влезе в сила от 7 януари с приетия от МС нов Устройствен правилник на Агенция "Митници". Досегашните митници се преструктурират в 5 дирекции Териториална дирекция Югозападна,Териториална дирекция Тракийска,Териториална дирекция Южна Морска,Териториална дирекция Северна Морска,Териториална дирекция Дунавска. Бургаската митническа дирекция запазва в структурата си всички досегашни митнически пунктове и бюра към бившата Митница Бургас. Промени има в управлението на дирекцията. Тя ще се ръководи от Бойка Гашева-заместник директор на Териториална дирекция Южна морска, която ще съвместява длъжността директор, научи“Черноморски фар“.Досегашният началник на Митница Бургас Валери Стефанов е на нова длъжност-зам.-директор на Териториална дирекция Северна Морска /бившата Митница Варна/ ТД Южна морска обхваща следните учреждения: Териториално управление на ТД Южна морска, Митнически пункт Летище Бургас, Митнически пункт Малко Търново, Митническо бюро Нефтохимически комбинат,Митнически пункт Пристанище Бургас, център Митническо бюро Свободна зона Бургас

На Иванводен стана ясно, че Агенция "Митници" се структурира в Централно митническо управление и териториални дирекции, Сегашните митници на "Аерогара София", в Бургас, Варна, Лом, Пловдив, Свищов, Столична, Русе и Югозападна ще се трансформират в Тракийска, Югозападна, Дунавска, Северна морска и Южна морска.

"С реформата ще се постигне облекчаване на администрацията от излишни структури, увеличаване на оперативния състав за сметка на ръководните кадри и оптимизиране на натовареността на митническите служители", обяви финансовият министър Владислав Горанов преди време. И увери, че категорично няма да се сливат НАП и митниците, каквито твърдения се появиха.

 

 

 В структурата на Централно митническо управление се създават две главни дирекции - Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" и Главна дирекция "Информационни системи и аналитична дейност".

Преструктурират се териториалните структури на управление в Агенцията с цел по-добра координация, ръководство и контрол при осъществяване на основните функции и задачи, постигане на по-голяма бързина в работните процеси и по-голяма ефективност при управлението на човешките ресурси в администрацията.

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
За осем години:Домът ни е поскъпнал със 17,15%
Промениха процедурите за концесиониране на морските плажове
Засилен контрол на данъчните по морето
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.