Крими
Затварят пречиствателната станция на Ветко Арабаджиев
TразмерT

Прокуратурата в Бургас разреши на РИОСВ да затворите пречиствателната станция, намираще се във Ваканционно селище „Елените“. Обектът е собственост на бизнесмена Ветко Арададжиев.

Действията са продиктувани поради възникване на непосредствена опасност за увреждане на околната среда, здравето или имуществото на хората; предотвратяване или преустановяване на административни нарушения, свързани с опазване на околната среда, както и предотвратяване и/или отстраняване на вредните последици от тези нарушения.

РИОСВ-Бургас трябва да уведоми наблюдаващия прокурор до 5 ноември за предприетите действия.

Окръжна прокуратура в морския град е предприела същите действия и през октомври 2017 година. В отговор директорът на екоинспекцията е посочил, че е преценено да не се предприема тази стъпка, за да не бъде доведен до риск туристическия сезон през 2018 г.

Това лято бе наложена глоба от близо 1,8 млн лева на собственика на пречиствателната станция. Общата стойност на натрупаните санкции е достигнала 7 млн. лева. От 2012 година съоръжението няма издадено разрешително, но въпреки това е продължавало да функционира.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Пет кокошки, две патици и десет гълъба станаха жертви на пожар
Пуснаха Пейко Янков срещу 100 бона гаранция
Екстрадираха в родината му казахстанеца източил 1 милион долара
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.