Приморско
Заради скандала с джипа на „Перла“: Провали се международно джет ски състезание
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Заради скандала с джипа на плаж „Перла“ се провали международното джет ски състезание JET SKI CUP 2019. Това съобщи за „Черноморски фар“ организаторът Дамян Дринков. Освен това състезанието представлява и втори кръг от Националния шампионат по джет ски. Дринков обясни, че концесионерът на плажа е забранил провеждането на състезанието заради проблемите, които има от Министерство на туризма и наложената му глоба от 6 000 лева.

„Това доведе до там, че организация от януари месец по това грандиозно събитие с 10-годишна история се провали. С всяка следваща година гледахме да го направим по-грандиозно. Вече сме лицензирани към Българската федерация по моторни спортове, не е частно състезание. То е международно и е втори кръг от Националния шампионат. Над 60 участника бяха заявили желание за участие – гърци, турци, румънци, сърби“, обясни организаторът.

Отказът за състезанието съорганизирано и изцяло финансирано от Община Приморско дошъл, защото концесионерът се притеснявал да не бъде глобен повторно, каза той.

„Това са джетове, които трябва по някакъв начин да стигнат до водата. Не могат нито да летят, нито да ангажираме хеликоптер да ги спуска във водата. За целта има обособени места – спортен коридор, в който нито има плажуващи, нито има чадъри и хавлии. Трябваше от там да влизат, но имаме отказ. Не знам по закон как е и дали има право МПС да влиза на плаж. Според мен обаче въпросният джип е влезнал с цел да вкара джет, а не да прави безумия по плажа“, поясни Дринков и добави, че не вини нито концесионера, нито собственика на джипа.

Той поясни, че цялата ситуация много бързо е била екстраполирана, без да се провери за какво става въпрос.

„Сега вместо да напълним два-три хотела в Приморско и да доведем чуждестранни състезатели във вид и на туристи, а събота и неделя да дойдат още 2-3 хиляди човека, както обикновено е през годините, няма да има нищо. Ние от 10 години се мъчим да създадем една традиция и хората да знаят, че Приморско е град на екстремните спортове. Не е редно сега да се хули по адрес на Община Приморско – че там има джипове, има мутри и не знам си какво. В Приморско мутри няма, имаше до 90-те, вече има нормални хора, които искат да се забавляват по някакъв начин“, категоричен бе Дринков.

Според него няма и никаква вероятност състезанието да се проведе на друго място.

„Кой според вас нормален концесионер при така създалата се ситуация, ще ни разреши да пуснем джетовете при положение, че се извършват проверки“, завърши той.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Преобразиха кръстовище в Приморско
Провериха сигнал за изоставени мидени ферми край Приморско
Бегликташ – акцент в изложението „Ваканция СПА Експо”
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.