Бургас
Заради неработещите вендинг машини: Санкционират румънската фирма, неспазила срока
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Заради все още неработещите вендинг машини по спирките, гаранцията по договора на румънската фирма-разработчик Uti е задържана. Това съобщи за „Черноморски фар“ управителят на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев.

„Предполагам, че ще има санкция за забавянето, но не съм аз човекът, който ще я наложи. Факт е, че не работят, има задържана гаранция за неизпълнението и най-вероятно тя ще бъде усвоена като санкция“, добави той.

Драгнев иначе поясни, че машините работят и дори тестове в автобуса са показали това. Именно заради това той бил обнадежден, че скоро проблемът ще се реши веднъж завинаги. Уви, обаче изникнали нови проблеми.

„Не могат да я накарат да дава справка, т.е. да напишат софтуера така, че да дава справка за наличните банкноти вътре и броя карти, което дава възможност в един момент машината да не може да върне ресто и да почнат гражданите да обвиняват нас, че сме им взели парите. Тя вината няма да е наша, просто там няма да има справка, че липсват такива банкноти и монети, които да връщат според цените на продуктите. Другата информация, която се губи, е на броя налични карти. Ние не знаем колко карти ще има във всеки един момент – дали са изчерпани, или няма нужда да зареждаме. Дори и да ги проверяваме всеки ден, то в края на деня – 16, 18, 20 часа, защото те би трябвало нонстоп да работят, може да няма карти и от там нататък пак проблеми“, поясни управителят на общинския превозвач.

Припомняме, че вендинг машините ще пускат хартиени карти с електронен носител. На тях ще могат да се зареждат определен брой пътувания и ще работят на принципа на електронните карти. Разликата е, че след като се изхабят пътуванията на хартиената, тя няма да е необходима повече.

„Трудно се справят с тази задача разработчиците. То не е въпрос да наемем друга фирма, защото всичко е свързано – и електронните карти, и вендинг машините, и валидаторите. Не може на парче някой да го свърши това“, заключи Драгнев.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Порязаха паметника на Св.Николай Чудотворец
Засилват мерките в детските градини заради грипа
Скандал в правната комисия заради спортна наредба
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.