Созопол
Заради депото за опасни битови отпадъци: Нено Димов кани двама жители на Атия за среща
TразмерT

Те отказаха, искат го на терен

 

Георги РУСИНОВ

 

Министърът на околната среда и водите е поканил двама жители на Атия на среща в София. Те са членове на Инициативния комитет, който се обяви против изграждането на депо за опасни битови отпадъци в созополското село. Това е и причината за поканата на министъра. Срещата трябва да се състои на 23 август.

Председателят на ИК Виолина Райнова обаче написа на фейсбук страницата си, че понеже жителите на Атия имат гордост, ще откажат срещата с министъра.

„След обсъждане решихме, че ние имаме достойнство, въпреки че идваме от низините. Затова отказваме срещата поради нарушено доверие и липса на извинение! Поканихме министър Нено Димов да дойде в село Атия да се запознае с обстановката, хората, проекта, течовете от хвостохранилището“, пише тя.

Миналата седмица се проведе обществено обсъждане в читалището в Созопол. На нея среща трябваше да присъства Нено Димов, но не дойде. Това предизвика недоволството у хората на Атия, които напуснаха срещата бесни. Подхвърлиха се и политически нападки. На срещата останаха едва десетина души, от които едва няколко от Атия, за да изслушат експерти от министерството, ПУДООС и ексминистърът Нона Караджова.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Обсъждат проектобюджета на Созопол
Тихомир Янакиев: Общината ще помага с всички свои сили на футболния отбор
В Созопол чупят кръста на две, парчетата хванаха Антон и Калоян
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.