Спорт
Зала „Арена“ - Бургас ще струва около 70 милиона лева
TразмерT

Строителството на зала „Арена“ - Бургас върви с пълна сила. Вече са изградени над 70 процента от необходимите основи, съоръжения и инфраструктура.

Припомняме, че дългосрочният обект бе допълнително финансиран с близо 19 млн лева, като причина за оскъпяването с над 50% са непредвидени обстоятелства, поради което се налагаше препроектиране на изградени вече допълнителни съоръжения и строително-ремонтни дейности, които не били включени в първоначалния проект. По този начин общата инвестиция ще достигне 71 милиона лева. Възможно е обаче и допълнителна актуализация.

Допълнителните пари са за увеличение на бетонови и армировъчни работи вследствие на наложила се промяна в начина на фундиране, включително за плочата на кота „нула“, обръщане на подколонниците под фундаментната плоча и промяна в геометрията им, увеличения в количествата за укрепване на откоса и др.

Изпълнител на мащабната поръчка е консорциумът „Дворана“, състоящ се от три фирми: „Билдникс“ ЕООД – Бургас, „Водстрой 98“ АД – София, и „Понсстройинженеринг“ АД – София.

По време на последната инспекция на министъра на спорта бе официално обявено, че до края 2018 година, залата ще бъде окончателно готова, а с изграждането й България ще може да кандидатства за домакинство на европейско първенство по лека атлетика.

 

Освен лека атлетика, съоръжението ще може да се ползва и за хандбал, волейбол, баскетбол, бойни спортове и др.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Румен Димов - изпълнителен директор на ФК „Созопол“: Не гоним на всяка цена класиране във Втора лига
Нефтоxимик с пето ново попълнение
Започна благотворителният футболен турнир в Меден рудник
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.