Крими
Задържаха служител на ИАРА, поискал подкуп от бракониер
TразмерT

Окръжен съд - Бургас наложи най-тежката мярка - "задържане под стража" на Янчо Г. Той е задържан заради вземане на подкуп от бракониер. Случаят е от месец април тази година, когато служителят на агенцията, е поискал "рушвет" в размер на 450 лева от Р.П., като в замяна нямало да му наложи санкция и отнеме рибарските принадлежности, заради извършените от него браконерски действия.

Въпреки, че разследването е в начален стадий, събраните до момента доказателства позволиха на съда да направи разумно предположение за възможността обвиняемият да е автор на вменяваното му деяние.

Според Окръжен съд - Бургас няма опасност Янчо Г. да се укрие, но съществува такава той да извърши ново престъпление. В своите мотиви съдът е приел, че макар и неосъждан, фактът, че обвиняемият е основният активен участник в тази добре обмислена и организирана корупционна дейност, е "поведение, достатъчно показателно за личните му престъпни нагласи и за настойчивостта, с която е преследвал извършването на престъплението и получаването на доходи от него“.

Доводите за постоянно местоживеене на служителя на ИАРА, семейната му и трудова ангажираност, необходимостта да издържа малолетно дете, не са обстоятелства, които да опровергаят преценката на съда за наличие на опасност от нова криминална проява на Янчо Г.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране пред въззивна инстанция в тридневен срок. 

Ако бъде признат за виновен задържаният може да получи присъда до 6 години и глоба до 5000 лева.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Съседи на Руслан от Меден рудник го видели да хвърля през терасата подпалки от вестници
В Меден рудник: Мъж скочи от третия етаж, бягайки от пожар
Шофьорка опита да подкупи полицаи в каменско село
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.