Бизнес
За лято 2020: Очакват ръст от 1% туристи на летище Бургас
TразмерT

Дона МИТЕВА

 

Трета среща на работещите в туризма от Южното Черноморие бе организирана вчера от Бургаската регионалната туристическа асоциация и „Рафаел – инфо, култура и туризъм. На нея бяха обсъдени три теми: летен туризъм – отминал, проблеми и бъдещ сезон, законодателство и промени в нормативната база и управление на националните курорти.

От Министерството на туризма сред професионалистите в региона бе заместник-министър Ирена Георгиева, както и Лиляна Арсова - директор „Туристическа политика“. От страна на бургаските власти на срещата бяха областният управител Вълчо Чолаков и заместник-кметът Диана Саватева.

От експозето, което направи заместник-министър Георгиева, стана ясно, че и тази година ще има инвеститорски форум през пролетта, който ще бъде втори като формат. Очаква се той да се проведе отново в Слънчев бряг. Като задачи тя формулира приемането на Закона за промените на туристическия закон, както и актуализацията на наредбите за категоризацията и детските пътувания. Предстои и широка дискусия за олинклузив-а и с какви конкретни изисквания ще бъдат натоварени онези, които го предлагат. Ще се работи усилено и по регистрационния режим на апартаментите и стаите за гости.

От страна на представителите на бранша бяха поставени въпроси за визите от трети страни, които обичайно спъват идването на туристи от Русия, Беларус. Иван Кирязов, който от много години оперира на този пазар направи конкретни предложения. Пламен Панайотов поиска разяснения за рекламата и дали има предвидени средства конкретно за този източен пазар, който драстично се отличава от западноевропейския. Поставени бяха още редица въпроси, които почиват на основата на практиката от последния туристически сезон или натрупали се във времето.

По отношение на предстоящия сезон `2020 по думите на заместник-министър Георгиева коментира, че по предварителни данни от Летище Бургас на базата на планирани полети се очаква ръст от 1% спрямо изпълнените полети за изминалия сезон.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
През ноември 2019: Най-много руснаци са преспали в местата за настаняване в бургаско
Хижа „Тополица“ вече е частна държавна собственост
Работа от дома - от дистрибутори до творци
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.