Царево
За близо 100 хиляди обновяват спортното игрище в царевския квартал „Василико“
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Срещу близо 100 хиляди лева спортното игрище в царевския квартал „Василико“ ще бъде обновено. Кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев подписа договор за финансиране по проект „Ремонт на спортно училище в квартал „Василико“, град Царево“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020-а.

Инвестиционният проект, предвижда извършване на ремонтни дейности на спортното игрище на територията на квартал „Василико“. Като част от ремонта на игрището, са предвидени следните дейности: подмяна на съществуващата настилка със синтетична спортна настилка; разчертаване на футболно игрище и принадлежностите към него; ремонт на съществуващо оградно съоръжение; доставка и монтаж на входни врати; доставка и монтаж на осветителна система.

Целта на проекта е подобряване условията на живот в общината чрез социално приобщаване, намаляване на бедността и икономическото развитие в селските райони. По-специфичните цели на проекта са: реализирането на инвестиционния проект цели подобряване на условията за спорт и отдих в общината, което би спомогнало за създаване на оптимална жизнена среда, подобряване на условията и удобствата за жителите и посетителите на Царево.

С реализация на предвидените дейности по проекта се допринася за изпълнение на Общинския план за развитие на Община Царево и Националната стратегия, свързана с физическото възпитание и спорта. Реализацията на проекта е насочена към задоволяване на нуждите и потребностите на младежите на територията на общината, подрастващите, както и младежите до 29 години.

Бюджетът на проекта е 96 800,95 лева, като се финансира 100% от Програмата. Срокът за изпълнение на проекта – 36 месеца.

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Кметът на Царево: Нека грипната ваканция да не се превръща във време за молове
И в Царево вече са в грипна ваканция
93-годишен спасител хвана кръста на Йордановден по стар стил
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.