Любопитно
Йордан Господинов се върнал специално от Лондон, за да хване кръста
TразмерT

Младежът се добира до светия символ за втори път

 

Георги РУСИНОВ

 

Йордан Господинов – 21-годишният младеж, който навръх именния си ден хвана кръста на Богоявление в Бургас, се върнал специално от Лондон, за да участва в ритуала, научи „Черноморски фар“.

Това е вторият път, в който младежът се добира до светия символ. Първият път е още през 2015-а, когато той е едва 17-годишен. Дядото на Йордан, който пристигна в редакцията ни, за да поиска снимки от гордия момент на внука си преди дни, разказа, че той още от малък тренирал плуване.

През 2016-а, вече като пълнолетен мъж, Йордан отново скочил за кръста, но не успял да стигне пръв. 2017-а и 2018-а пропуска традиционния ритуал в ледените води на Черно море, като през това време най-вероятно той вече е бил на Острова, където работи като строител.

Тази година бе истинско изпитание за 39-те смелчаци, които скочиха за светия символ в леденостудената вода при минусови температури и силен вятър и снеговалеж. Йордан още не бе излязъл от водата, но побърза да благодари на семейството си за подкрепата, която му оказват.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Цвети Пиронкова избра да почива в Несебър
Още „гладни“ за пластмаса риби поставиха на плажа в Крайморие
Първо плаване на скоростния катамаран от Бургас до турския град Инеада
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.