Бургас
Все повече пада възрастта при сърдечните заболявания
TразмерT

От „Сърце и мозък“ с инициатива във връзка със Световния ден на сърцето

 

Георги РУСИНОВ

 

В Световния ден на сърцето бургаската болница „Сърце и мозък“ организира безплатна инициатива за бургазлии и гостите на града. В шатра, ситуирана до Часовника специалисти от болницата мерят кръвното на желаещите за това. Това ще се случи днес от 10:00 до 16:00 часа. Освен това бургазлии ще получат допълнителни консултации от кардиолозите и при нужда дори ще бъдат насочвани за преглед в болницата.

„Това е Световен ден на сърцето, който се отбелязва в международен мащаб, както и всеки град от страната участва по някакъв начин. Веригата от нашата болница „Сърце и мозък“ правят инициативи още и в Плевен, Русе и Враца. Тя е подкрепена и от община Бургас“, обясни пред наш репортер Миглена Андреева, ПР на болницата.

От болницата обясниха още, че целта е да се направи една добра превенция. Да се насочи вниманието на хората към това колко е вредно тютюнопушенето и консумирането на вредна храна, високият холестерол.

„Притеснителното е, че се подмладяват сърдечните болести. Ако преди е било нормално инфаркти да се получават над 40 години, сега за съжаление имаме случаи и на 31-32 годишни хора приети по спешност с инфаркти. Това не е само в България, а в световен мащаб пада възрастта при сърдечните заболявания. Това е и още една от целите на този ден, за да се разказва колко е важно да водим здравословен начин на живот. Подмладяването на болестите идва от лошата храна, начина на живот, стреса, все повече застояване. Щастливи сме, че общината подкрепи тази наша инициатива“, добави още Андреева.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургазлии почетоха Левски с две факелни шествия
РИОСВ-Бургас сложи край на драмата „пеликан със зеле“
Бургас се преклони пред саможертвата на Васил Левски
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.