Бургас
ВМРО скочи на Мая Манолова за водата на ромите в Победа
TразмерT

Във връзка с разпространено писмо от омбудсмана на Р. България г-жа Мая Манолова до директора на „ВиК“ ЕАД – Бургас, кмета на Община Бургас и Областния управител на Област Бургас, в което се отправя „настоятелна препоръка“ за възстановяване водоподаването към нередовните потребители от бургаския кв.“Победа“, заявяваме следното:

Водоподаването към тези абонати е спряно, поради натрупан дълг в размер на 100 000 лв., които няма изгледи да бъдат платени. Законите в нашата страна са еднакви за всички и всеки трябва да ги спазва, т.е. потребителите в кв. „Победа“ трябва да си плащат за тази услуга, както си плащат всички останали български граждани. Никак не отива на един висш орган, какъвто е омбудсмана на Републиката, да призовава за неспазване на законите или за заобикалянето им от определена група хора.

В Община Бургас има избран обществен посредник, който би могъл да се заеме с подобен казус, ако сметне за необходимо, и местната власт няма нужда в делата й да се намесва някой от столицата, който при това я призовава към незаконосъобразни действия. Ако все пак, г-жа Манолова наистина е толкова загрижена, то нека се постарае да осигури отнякъде средства, за да бъде погасен дълга на потребителите от кв.“Победа“, а не да се опитва, както е казал българския народ, да прави с чужда пита – майчин помен.

Ние сме уверени, че нито органите на местно самоуправление, нито на държавната власт и ВиК оператора ще си позволят да предприемат каквито и да било мерки, чрез които биха могли да нарушат закона и да осигурят незаслужени привилегии на едни нередовни абонати, за сметка на цялото общество.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Сериозна инвестиционна програма за Морското училище в Бургас
НФСБ представи листата си за Бургас, в нея нямало политически калинки
ТИР се обърна на пътя Ветрен-Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.