Айтос
Вижте кои айтоски улици ще бъдат ремонтирани през 2019 година
TразмерT

Близо 2 млн. лв. ще бъдат инвестирани в улични и тротоарни настилки

 

Тези дни, кметът на Община Айтос Васил Едрев и ДЗЗД "Стройстил" подписват договора за изпълнение обществена поръчка с предмет „Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа на територията на община Айтос.“ ДЗЗД "Стройстил" участва в публичното състезание, получи комплексна оценка от 95 точки, беше класиран на първо място в публичното състезание и избран за изпълнител на уличните ремонти. Предвидени за реконструкция и рехабилитация по проекта на Община Айтос са основни градски улици: „Панайот Волов”, „Васил Левски”, „Стефан Караджа”, „Станционна”, „Паскал Янакиев”, „Димчо Карагьозов” (до улица „Цар Освободител“), „Цар Освободител” (от ДСК до Автогара).

Планираната реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа е на площ от 25 229,95 кв.м, а тротоарната площ за ремонти е 16 224,06 кв.м. Прогнозната стойност на поръчката, без ДДС беше 1 882 852.58 лв. без ДДС. Финансирането е съгласно договор на Община Айтос с Държавен фонд „Земеделие" за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Средствата, които Общината добави в бюджета са в размер на 1 948 716. 44 лв. и са по подпомярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.  

Това е първата безвъзмездна финансова помощ за ремонт на улиците в града от 30 години насам. Към нея, тази година бюджетът прибавя и планираните в капиталната програма средства за уличните и тротоарните настилки в общината. Общата сума за ремонтите през 2019 година е в пъти повече, сравнено с годишните суми, заделяни за тази цел от много години насам.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Над 5000 айтоски бебета е "хванала" акушерката Маразова
Подготвят капсула с пръст от бойните полета, на които се сражавали айтозлии
Официално! Пламен Чолаков е кандидат-кметът на БСП за Айтос
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.