Любопитно
Възраждат „Златния Орфей“
TразмерT

Силвия ШАТЪРОВА

 

 

Популярният конкурс от миналото за музика „Златният Орфей“ можа да се завърне, това стана ясно по думите на изпълнителния директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров. „Имаме огромно желание това да стане, трудностите обаче са в залата и мястото, където той да се провежда, защото той бе свързан с Летния театър, който го няма“, каза Димитров. Въпреки това ръководството има огромно желание да върне блясъка на поне част от конкурса.

Новината идва точно на 60-годишнината от основаването на курорта, а „Златният Орфей“ е една от емблемите на комплекса, дал сцена на десетки наши и чужди поп звезди.

„Ще търсим варианти да възвърнем „Златния Орфей“, категорична бе  и министърът на туризма Николина Ангелкова. Според нея по време на инвестиционния форум преди дни  по случай 60-годишнината от курорта се е появила идеята за конгресен център, който може да приюти конкурса. Снощи с концерт на примата Лили Иванова бе отбелязана кръглата годишнина.

От 2014 досега с 21% е ръстът на нощувките в курорта,  пак за този период 5 300 000 са реализираните нощувки. 33% е ръстът и на пренощувалите лица.

49% е ръстът на приходите от нощувките. За този период общо над 300 милиона са реализираните нощувки в най-големия комплекс, каза министър Ангелкова.

За тази година „Слънчев бряг“ АД инвестира над 1,5 млн. лв. в подготовката за инфраструктура за сезона. Основен приоритет е сигурността на туристите, като са планирани над 700 000 лева за видеонаблюдение и охрана. В Слънчев бряг-изток е приета нова транспортна схема, обособени са 800 места за SMS-паркиране.

 

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Влюбена двойка се венча на крилото на самолет
В последния ден на лятото - слънце и слаб вятър
От „Игри на волята“ не са си почистили, установи проверка
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.