Айтос
Васил Едрев и новият Общински съвет в Айтос положиха клетва
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Новоизбраният досегашен кмет на Община Айтос Васил Едрев и Общинския съвет положиха клетва днес. Кметът, кметовете на населени места и общинските съветници се заклеха пред областния управител на Бургас Вълчо Чолаков. На първата сесия на местния парламент присъства и народният представител Ивелина Василева. След полагане на клетва Едрев се обърна към присъстващите в залата:

„Благодаря на гражданите на общината за огромната подкрепа. Имаме ясна програма за развитието на Община Айтос за следващите 4 години. Предстои ни много работа – стартиране и изпълнение на големи проекти, за които осигурихме финансиране през предния мандат. Предстои ни  Бюджет 2020 със солидно участие на селата в него. Подготовка предстои и за новия програмен период. Затова се надявам, че всички ще бъдете готови да влезете в динамиката, с която работим. Горещо се надявам, че ще загърбим политически си интереси. Всички сме тук, за да работим за общината и нейните граждани. Ще държа на добро взаимодействие между администрацията и Общинския съвет. Нямаме право на грешки, защото мисията ни е обща. Целта е да надграждаме“.

По традиция заседанието води най-възрастният общински съветник. В този мандат това е Ремзи Ахмед. Петчленна комисия ръководи избора на нов председател на Общински съвет. Неин председател бе Пенчо Желев от ГЕРБ. Единственото предложение за председател на местния парламент очаквано бе на досегашния такъв Красимир Енчев от ГЕРБ. След тайно гласуване Енчев бе избран с 20 гласа „за“. 9 от бюлетините се оказаха невалидни.

„Започваме работа в новия мандат. Искам да заявя, че ще работя в духа на консолидиране на всички съветници, независимо от коя политическа сила са. Целта е да взимаме най-правилните решения и затова ще се вслушвам във всички ви. Предстои ни много работа“, заяви той след избора му.

Последва назначаването на временна комисия, която да изготви новия правилник, по който ще работят общинските съветници в следващите 4 години. Решено бе и тя да е от петима души. Неин председател е отново Красимир Енчев. Комисията ще има 7-дневен срок, за да изготви правилника.

 

Какво още каза пред медията ни Васил Едрев, очаквайте по-късно!

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Веселин Казаков:На подводница "Надежда" се роди идеята за „Desant KzK"
Руско Русков - от Айтос до University College, Оксфорд
Ивайло Димитров хвана кръста в Айтос
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.