Айтос
Васил Едрев: Довършване на мегапроектите е цел номер едно
TразмерT

Силвия ШАТЪРОВА

 

Довършване на мегапроектите ще е цел номер едно в новия мандат на кмета на Община Айтос Васил Едрев. Той спечели третия си мандат още на първи тур. Днес Едрев и общинските съветници положиха клетва на първото заседание на новия Общински съвет.

„Първото, което предстои е да структурираме новия бюджет, за да начертаем линиите за работа през следващата година. След бюджета ни предстои много работа. Имаме много недовършени проекти и то големи мегапроекти, като пречиствателната станция, пътища, спортна зала, ВиК по населените места – 6 милиона са предвидени за там по програма. Така, че продължаваме да кандидатстваме по проекти за инфраструктурата по населените места и града и това са все неща, които предстои да се случват“, обясни Едрев.

Според него най-важното в новия програмен период е общината да има проектна готовност.

„Имаме някаква, но трябва да се дооформя. Ще работя с кметовете по населени места, за да видим от какво имат нужда гражданите. От срещите, които съм провел имаме записани всички желания на хората. Ще се постараем да им дадем отговор. Основните ни направления са изграждане на инфраструктурата, образование, здравеопазване. Това са все политики, които стоят на дневен ред и ще продължат да са. Насочеността ни е към младото подрастващо население на града, защото те са силата на всяка община и на държавата. Спортните съоръжения ги правим за тях, за да ги откъснем от сивото ежедневие“, коментира още кметът на общината.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Веселин Казаков:На подводница "Надежда" се роди идеята за „Desant KzK"
Руско Русков - от Айтос до University College, Оксфорд
Ивайло Димитров хвана кръста в Айтос
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.