Бургас
В Търговска гимназия откриха уникална Е-библиотека
TразмерT

Дона МИТЕВА

 

В навечерието на 115-та годишнина от основаване на гимназията и във връзка с Националната седмица на четенето, бургаската търговска гимназия откри онлаин библиотека, нещо, което учениците очакват с нетърпение.

Младите хора проявяват все по-голям интерес към електронното четене и тази библиотека идва в отговор на тези потребности. „Нашата електронна библиотека има връзки с всички централни библиотеки в страната онлайн връзка. Освен това имаме и звукови файлове на електронни книги“, коментира директорът на Търговската гимназия Павел Чепов.

 Библиотеката е с десет електронни работни места, разбира  се присъстват и книжни тела на книгите и съответно  работни места за тяхното ползване.
Литературата, която учениците могат да ползват е учебна литература, и художествена. Присъстват и четива по икономика и счетоводство, необходими на младите хора да подготвят уроците с

От масива на онлайн библиотеката, всички, които имат достъп до нея могат да се възползват не само в рамките на училището, но и могат да работят с нея от дома. Тази библиотека е първата стъпка към един нов проект – „Едно към едно“ . Целта е учениците да ходят на училище само с лаптоп, без учебници и тетрадки и да се  обучават онлайн. „Имаме облачно пространство, където са събрани ресусрси и от там ще се черпят данни от библиотеките в страната, а защо не и международни, които се надяваме да създадем“,обясни Чепов.

Гости на тържеството бе зам.кметът Диана Саватева, представители на Бургаската търговско промишлена палата и на библиотеката.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Проект обединява бургаски институции
Прокуратурата разследва нерегламентиран внос на италиански боклук в бургаско пристанище
ВиК започва работа по улица „Средна гора“, общината ремонтира изцяло след това
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.