Руен
В Просеник ще си имат многофункционална спортна площадка
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Многофункционална спортна площадка ще бъде изградена в руенското село Просеник. Това съобщи пред вестник „Черноморски фар“ Стоян Добрев, кмет на населеното място. Тя ще се намира в задния двор на училище „Св. св. Кирил и Методий”. Средствата са осигурени по програма от Министерството на образованието. Общата стойност на новата придобивка е 93 000 лева. Строителството трябва да започне в средата на март. Лично с този въпрос се е ангажирал и председателят на парламентарната група на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който посети селото на 24 ноември миналата година.

„На събранието тогава стана въпрос, че Просеник е едно будно и развиващо се в спорта село, но нямаме подходящата база. Тогава Цветанов обеща, че ще се направи Количествено-стойностна сметка (КСС) и по проекта ще бъдат отпуснати средства. Парите вече са преведени по сметката на училището“, каза още Добрев.

Той допълни, че на спортната площадка ще могат да се практикуват футбол, баскетбол и волейбол. От учебната 2018/2019 година „Св. св. Кирил и Методий“ премина от средно в обединено училище, като там могат образователната форма вече е до 10-и клас. В момента в школото учат над 100 деца.

При посещението на Цветанов и народните представители от ГЕРБ-Бургас местните жители споделиха и за нуждата от детска площадка в селото. Зам.-председателят на ГЕРБ се ангажира и с този въпрос, като 15 000 лв. за нея са от субсидията на партията. Областният лидер и бургаски депутат Димитър Бойчев всяка седмица води разговори с кмета на селото Стоян Добрев и е в течение на напредъка на двата проекта, като е категоричен, че жителите на Просеник ще се радват на новите придобивки. „Направихме срещи с фирми, които могат да изградят място за игра за нашите деца, обсъдихме как да изглежда и какво да включва. Извърши се фактуриране на площадката и очакваме в най-скоро време да започне реалната работа по проекта“, сподели още Добрев.

В момента се изготвя и КСС за отремонтиране оградата и фасадата на църквата в Просеник. „Тепърва ще стане ясно колко пари ще са необходими. Наскоро дойде строителен техник и направи замерването. Ще се търсят различни варианти, за да намерим средства“, каза още Стоян Добрев.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Руен обучават камериерки
Укрепват свлачище в Руенско
Борисов към Исмаил Осман: Ще подсетя АПИ за пътя Айтос-Провадия
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.