Поморие
В понеделник грейва елхата в Поморие
TразмерT

 В понеделник - 3 декември в Поморие слагат началото на коледно-новогодишните празници. Тогава ще бъдат запалени и светлините на Коледната елха.  Ще има и празничен концерт на външната сцена до НЧ „Просвета 1888”.

Като всеки морски град и Поморие ще отбележи подобаващо Никулден. Празнични литургии ще бъдат отслужени в храм “Свето Рождество Богородично” и храм „Преображение Господне”, след това жителите и гостите на  града ще направят литийни шествия от двата храма до параклис “Свети Никола” на рибарско пристанище, където малко преди обяд ще започне раздаването на осветените ястия.  В Ахелой също ще почетат празника подобаващо.

Ден след Никулден ще грейнат елхите в Каблешково и в Ахелой.

Коледната  изложба на поморийските художници ще бъде открита на 11 декември в Градската  художествена галерия „Дечко Стоев”.  А на следващия ден там своя Коледен концерт ще представят ученици от класа за класическо пеене при НУМСУ„Проф.Панчо Владигеров” Бургас.

На 17.12. ще бъде открит благотворителен коледен базар „Детска звезда”, който ще продължи до19 декември в  СУ „Иван Вазов”.

Три дни по-късно най-добрите спортисти на община Поморие ще получат своите награди. Церемонията ще се състои в НЧ „Просвета 1888”.

Богата програма имат детските заведения и училищата  в града и общината, а също така и пенсионерските клубове.

На Рождество  дамски хор „Благовестие“ ще изнесе своя концерт „Бог се роди“ в храм “Свето Рождество Богородично” от 11 часа. Малко по-късно ще се разпъне и Коледната трапеза на площад „Св. Св. Кирил и Методий”, такава ще има и пред НЧ „Светлина 1939”, квартал „Свети Георги”.

Посрещането на Новата 2019 година по традиция ще бъде със  заря, мултимедия и Новогодишна томбола.

Тържествата ще продължат до отбелязване на Йордановден.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Поморие направи дълбок поклон пред Васил Левски
С почит към традициите Поморие отбеляза празника на Свети Трифон
Кметът Иван Алексиев:Наесен ще кажа дали ще се кандидатирам отново
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.