Поморие
В Поморие венци и цветя отрупаха паметниците
TразмерT

Днес се навършват 110 години от провъзгласяването на независимостта на България. С това се издига международният авторитет на страната и тя се превръща в равноправна на другите държави. Княз Фердинанд приема титлата „цар на България“. Създадени са предпоставки за освобождаване на последните останали под османска власт български земи в Тракия и Македония. Макар да се отбелязва едва от 20 години, Денят на Независимостта открива своите традиции и заедно с думите от манифеста на цар Фердинанд ни припомня да се гордеем със своята история и род.

В Поморие венци и цветя отрупаха паметниците в центъра на града. Честването на годишнината от ключовия исторически момент започна с издигане на националния трибагреник под звуците на химна. Церемонията пред паметните плочи на участниците в Освободителната война уважиха кметът на община Поморие Иван Алексиев, председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, директорът на дирекция в Община Поморие Желязко Страволемов, общински съветници, общественици, жители и гости  на града.

В знак на признателност и дълбока почит към предците ни беше отслужен благодарствен молебен, а преподавателката в СУ „Иван Вазов” Поморие Нели Радева беше подготвила слово за празника. С народна музика и танци поздрав към всички присъстващи направиха и децата от фолклорен танцов ансамбъл „Раковина” с ръководител Владимир Данаилов.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Големи проекти преобразяват Ахелой
В Поморие: Нова компания обслужва градските автобусни линии 1 и 2
Жители на Горица желаят да развиват селото си
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.