Поморие
Полицията в Поморие се сдоби с анализатор за наркотици
TразмерT

Районно управление „Полиция” – Поморие вече разполага с модерен електронен анализатор, улавящ наличието на осем наркотични вещества в човешкия организъм. С решение на местния парламент устройството Dräger DrugTest 5000 беше закупено от Община Поморие, за да обезпечи работата на пътните полицаи при проверка на водачите на превозни средства за употреба на забранени субстанции.

Доброто партньорство и сътрудничество между Община Поморие, ОДМВР – Бургас и Районно управление „Полиция” – Поморие продължава с едно надграждане на всичко, което правим през последните години. Вярвам, че внедрената наскоро система за видеонаблюдение и настоящият дрегер значително ще допринесат за ограничаване на рисковите пътни ситуации, предотвратяване на тежки пътни произшествия и намаляване на битовата престъпност. Това каза кметът Иван Алексиев, като похвали полицейските служители за добрата им работа. В присъствието на заместник-кмета Кунчо Гайдов, председателя на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, секретаря на Общината Тони Митев и директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов, дрегерът бе предаден на началника на местното управление главен инспектор Георги Куцаров.

Dräger DrugTest 5000 служи за диагностични цели и за целите на съдебната медицина. Състои се от два основни компонента: анализатор и тестов комплект. Анализаторът подготвя пробата, взета с тестовия комплект и настройва необходимата реакционна температура. Само за няколко минути се извършва бърз и точен анализ на човешката слюнка, като системата  улавя осем различни забранени вещества в организма на човек: амфетамин, бензодиазепин, кокаин, метаамфетамин, метадон, кетамин, морфин и тетрахидроканабинол.

Апаратът се обслужва само с няколко бутона и може да бъде свързан с различни устройства за обработка и запис на данни, а чрез интегрирания в него акумулатор, Dräger DrugTest 5000 е подходящ както за стационарна, така и за мобилна употреба.

„Гледаме цифри и статистика, но моето дълбоко убеждение е, че основният критерий за работата на един полицай е общественото мнение и спокойствието на жителите и гостите на града. Не мога да не изкажа задоволство от Вашата работа в последните месеци, а от тук нататък се надявам все по-малко хора да употребяват и разпространяват наркотици”, сподели старши комисар Калоян Калоянов и пожела успех на полицаите, които още утре започват работа с дрегера. 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Откриват нова спортна площадка в поморийско училище
В поморийския квартал Свети Георги имат нова детска площадка
Продължава подписката в защита на поморийската улица "Крайбрежна"
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.