Несебър
В Несебър ще си имат нов спортен комплекс
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Старт на строителството на нов спортен комплекс в Несебър бе даден от кмета на града Николай Димитров и група общински съветници. Комплексът ще разполага с игрища на открито за тенис, минифутбол, баскетбол, волейбол, фитнес уреди, детски площадки и велоалея (двупосочна, с обща дължина 917 м.). Той е част от програмата, която общинската администрация е разработила за развитието на жилищния комплекс „Черно море“. Мястото, на което ще се намира съоръжението, е избрано умишлено така, че да не пречи на жителите и гостите на морския град.

Предвижда се спортният център да бъде готов до началото на летния сезон догодина. Неговата площ е от около 17 декара. Сред терените ще се изгради и обслужващо-административна сграда с офиси, съблекални, санитарни помещения и помещения за масаж.

Мястото, на което ще бъде изграден спортният комплекс

Предстои и приключване на административните процедури по изграждането на тротоари в комплекса, а догодина в района ще започне строителството на нов градски басейн.

„Надявам се, че всички тези жители, които пламенно искаха да имаме подобно съоръжение, където децата да се учат да плуват, ще ползват този басейн, а да не останат само инвестициите, които общината прави. С проектите за спортния комплекс, тротоарите и басейна до голяма степен ще завърши инфраструктурата на най-новия комплекс на Несебър “, каза Димитров.

Идеите на общинската администрация за развитието на спорта в града не приключват до тук.

„В севернатата алея на новия град също има предвидени имоти, но там чакаме Министерството на регионалното развитие да приключи една процедура, защото има брегоукрепителни съоръжения. Тези процедури са доста продължителни, но вече вървят към своя край. Там също ще има спортни площадки, аквариум, който е готов като работен проект, летен театър с капацитет около 1000-1200 места

Ние от 2014 година имаме идеен проект за разработването на Северната алея в Новия град, мисля, че догодина ще ни дадат съгласие да разработим още работни проекти и да направим цялата инфраструктура. Общината се стреми да създава много спортни бази, тъй като искаме да възвърнем спортния туризъм в Несебър“, категоричен е градоначалникът.

На Градския стадион пък текат процедури за строителството на спортна зала.

„Тя няма да е от такива големи мащаби, както тази в Бургас или София, но зала, която ще удовлетвори нашите общински клубове“, допълни Николай Димитров.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Епизоотичната комисия в Несебър проведе първото си заседание за годината
В Община Несебър обсъдиха предстоящия Бюджет 2019
75 310 000 лева е проектобюджетът на Несебър/Вижте за какво се заделят пари през 2019?/
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.