Несебър
В Несебър събраха играчки за детските градини
TразмерT

Сдружението на творците и занаятчиите в  Несебър, с подкрепата на кмета на общината Николай Димитров, даде старт на нова социална инициатива. Тя е насочена към  детските градини  и цели набиране на подходящи играчки и занимателни пособия. С тях ще  бъде попълнен и разнообразен фондът на образователните заведения за най- малките.

В рамките на три дни –от 21 до 23 март включително,  всеки имаше възможност да се присъедините към идеята да посрещнем пролетта с усмивки. В инициативата се включи и кметът на Община Несебър Николай Димитров, който  заяви своята лична подкрепа, като изпрати подаръци в централния пункт. Много граждани също се присъединиха към идеята на сдружението, като дариха нови, стари, излишни или непредставляващи  интерес играчки. Онези кукли и камиончета, които  лежат отдавна в тъмния ъгъл и създават  неудобство у дома.

Събраните вещи ще бъдат предоставени първо на  всичките 11 детски градини в общината. Предстоят летните игри на малчуганите в двора на всяка градина и педагозите могат да преценят, какво би им било полезно. Ненужното в детските заведения ще бъде предоставено на Центъра за обществена подкрепа в Несебър и с тяхна помощ ще бъде раздадено на деца от семейства в неравностойно положение.

Пунктове за събиране на ненужни играчки имаше  в Несебър, Обзор, Св.Влас и Равда.

Към инициативата се присъединиха – ДГ ”Моряче”, ДГ ”Калина Малина” и ДГ „ Яна Лъскова” – гр.Несебър, ДГ „ Мечо Пух” – с.Равда, ДГ „ Делфинче” - гр. Свети Влас, ДГ ”Обзорче” – гр. Обзор, ЦОП - гр. Несебър, НЧ „Изгрев 1927г” – гр. Обзор, ДК „Монро” – гр. Обзор

Всички негодни пластмасови играчки, ще бъдат  предадени на фирмата изкупвач, в едно със следващите постъпления от акцията „Море от капачки за Сами”.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Включиха Несебър в медийна кампания на ЮНЕСКО
Несебърски таланти спечелиха Гран при на международен фестивал
Министър Ангелкова за изгонените израелски туристи: Подобни случаи влияят на нашия имидж
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.