Бургас
В комисиите към ОбС-Бургас: Избират заместници на починалия Евгений Мосинов
TразмерT

Тази по установяване на конфликт на интереси става постоянна

 

Георги РУСИНОВ

 

Избират заместници на починалия Евгений Мосинов за овакантените от него места в постоянните комисии към ОбС-Бургас. Председателят на местния парламент Костантин Луков е входирал такава докладна, която ще бъде разгледана на сесията в края на януари. Пред „Черноморски фар“ той поясни, че по време на комисиите няма да бъдат правени предложения, а докладната ще се разглежда по законосъобразност. Номинациите ще са по време на сесията в края на месеца.

Докладната е наложима поради преждевременната смърт на острието на БСП в ОбС-Бургас и заместник-председател на правната комисия. Комисиите, в които Мосинов бе заместник-председател и председател са: правната и комисията по обществен ред, сигурност и безопасност на движението.

За първата ще се избере нов член от общинските съветници, който да влезе на негово място в последната година от мандата на този ОбС. Освен това трябва да бъде избран и заместник-председател. Проблемът е, че Мосинов и Луков бяха двамата единствени действащи юристи изобщо в местния парламент. Вероятен избор е съветникът от гражданската квота на ГЕРБ Георги Дракалиев.

В комисията по обществен ред освен член, трябва да бъде избран и нов председател. Към момента заместник-председател е Пеньо Мечков, който наскоро пое комисията по туризъм след оставката на Живко Табаков.

Тук Луков обясни, че по принцип няма пречка Мечков да поеме председателското място, но това ще зависи все пак от предложенията, които ще направят съветниците по време на сесията. Освен това той подчерта, че ще е добре председателят да е от друга политическа сила, за да има паритет в постоянните комисии.

Новото от тази година е, че по закон комисията по установяване на конфликт на интерес става постоянна. Поради това според председателя на ОбС-Бургас Костантин Луков налага изцяло нов избор на състава й. Евгений Мосинов бе член и тук, но комисията заседаваше само когато имаше нужда. За нея ще бъдат избрани 7 души, като 2 от тях ще поемат председателското и заместник-председателското място.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Отново скочиха срещу голите на плажа
Автото изпраща 24 ученици на практика в Португалия
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.