Айтос
В ход е ремонтът на основни градски улици в Айтос
TразмерT

2 млн. лв. инвестира Община Айтос за улични и тротоарни настилки в града

Изпълнителят на обществена поръчка на Община Айтос с предмет „Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа на територията на община Айтос“, ДЗЗД "Стройстийл" тази седмица стартира уличните ремонти. На улица „Станционна" техниката вече работи, предвидени за реконструкция и рехабилитация по проекта на Община Айтос са още градските улици: „Панайот Волов”, „Васил Левски”, „Стефан Караджа”, „Паскал Янакиев”, „Димчо Карагьозов” (до улица „Цар Освободител“), „Цар Освободител” (от ДСК до Автогара).

Айтозлии бяха нетърпеливи в очакване на уличните реконструкции, но нека не забравяме, че това е един от най-мащабните проекти за Айтос от години насам. Уличните ремонти ще бъдат на площ от 25 229,95 кв.м, а тротоарната площ за ремонти е 16 224,06 кв.м. Финансирането е съгласно договор на Община Айтос с Държавен фонд „Земеделие" за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Средствата, които Общината добави в бюджета си по този проект са в размер на 1 948 716. 44 лв. и са по подпомярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.  

Това е първата безвъзмездна финансова помощ за основен ремонт на улиците в града от промените насам. Общата сума за ремонтите през 2019 година е в пъти повече, сравнено с годишните суми, заделяни за тази цел от много години насам, взети заедно.

„Народен приятел“ беше пред блоковете на улица „Станционна" на старта на ремонтните дейности. Представител на изпълнителя потвърди пред общинското издание, че ще се работи нонстоп за почистването и извозването на пръстта от тротоарите, от които бяха свалени старите плочки. В срокове ще тече и подготовката за полагане на нови тротоарни настилки на „Станционна", за да бъдат преодолени неудобствата за живеещите и за гражданите.

НП

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Газова бутилка избухна в дома на айтозлия
Хиляди в очакване на мотокроса в Айтос на 20 октомври
Айтос посрещна чудотворната икона на Пресвета Богородица Касперовска
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.