Любопитно
В горещите летни месеци: Сайтът на „Черноморски фар“ в топ 5 на най-четените в Бургас
TразмерT

Администратор на фейсбук група изготвя интересния анализ

                                                                 

Георги РУСИНОВ

 

Сайтът на „Черноморски фар“ –  faragency.bg се нарежда в топ 5 на най-четените бургаски сайтове. Данните е подготвил в подробен анализ администраторът на редица фейсбук групи Славейко Йорданов, сред които и най-голямата бургаска – „Бургас“. Анализът си е именувал „Кой е по-по-най при бургаските медии? – Достоверна статистика за посещаемостта на бургаските новинарски сайтове: Класация Топ 8“.

Йорданов веднага и дава обяснение защо топ 8? Данните той е извлякъл от www.similarweb.com и там на даден етап има статистика само за 8 от бургаските сайтове. Статистиката той е визуализирал в доклада под формата на скрийншотове (б.а. снимкови извадки) от въпросната страница, която представлява кумулативен сбор за 30 дни. Измерванията, които той е посочил са за периода от 19 юли до 19 август.

Петото място, което сайтът ни заема е оспорвано с този на колегите от Грамофона и сайта на Община Бургас. Все пак начело сме ние с 90.30 хиляди посещения за месец, пред Грамофона с 89.27 хиляди и сайтът на общината с 86.24 хиляди. Йорданов правилно посочва обаче, че последният освен като новинарски сайт се посещава и от гражданите поради административните услуги, които предлага. Трите сайта се нареждат средно с по 3000 посещения дневно.

Иначе безспорен водач в класирането са колегите от „Флагман“. Те са с категорично най-много посещения сред бургаските сайтове. Втори са от Бургасинфо. Както при борбата за петото място, тази за трето-четвърто също е оспорвана. Тя е между „Бургас 24“ и „УниконБГ“. Според анализа на Йорданов „Уникон“ дърпат в последно време пред „Бургас 24“ и заемат третото място.

Почетното осмо място отива при колегите от „Е-Бургас“. Тук Йорданов отбелязва, че техни материали в група „Бургас“ рядко се публикуват и повече разчитат  на случайния принцип материалите им да споделят читатели, отколкото те самите.

Всички останали сайтове в класацията са активни и споделят новините си в най-голямата бургаска група.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Преди 100 години в Бургас:Ученици носят на ръце до морето Иван Вазов
Голяма Задушница е
Метълският фест на крафт бирата ще е на 1 и 2 август
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.