Любопитно
В четвъртък ще е облачно и дъждовно
TразмерT

 

Предстои типичен есенен ден с валежи. До обяд преваляванията ще са най-значителни в централната част на Южна България. След обяд и привечер ще вали на много места от двете страни на Стара планина. Най-значителни валежни количества ще се акумулират в района от Златоград в Родопите до Карлово по южните склонове на Балкана – около 20-30 литра на квадратен метър за денонощието.

Вятърът днес ще бъде със скорост около 20-30 км/ч. По-силни пориви се очакват до обяд в западните части на Стара планина, а след това – на изток. Температурите в най-топлите часове ще стигат от 15 градуса в Северозападна България до 20 - на изток и югозапад.

В планините ще е облачно с валежи, които ще са най-значителни в Родопите. Сняг ще прехвърчи по най-високите места над 2200 метра. Дневните температури по високото – около 5 градуса, в ниското – до 12. По крайбрежието ще бъде облачно, със слаби превалявания и температури следобед около 18-19 градуса.

През нощта срещу петък валежите ще спират. До края на седмицата ще е сухо с разкъсана облачност. Сутрините ще бъдат мъгливи с температури около 9-10 градуса, а следобедите термометрите ще гонят 16-17 градуса.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
За Гинес!Дядо Никола на 102 години и 2-месечния Николай на "златна" снимка
Преди 150 години по Черноморието не се е ядял шаран
5853 бургазлии празнуват днес, именици се щракнаха по традиция с кмета
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.