Бизнес
В Бургас плащаме до 30% по-малко сметки за топло в санираните сгради
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Бургазлии, живеещи в новосанираните сгради, плащали до 30% по-малко сметки за отопление след реновирането на блоковете им. Това стана ясно по време на информационен ден, организиран от Habitat for humanity - България в морския град. Мениджърът проекти на организацията Ася Добруджалиева изнесе панел, свързан с устойчивото развитие на градовете като за това даде примери от световен и национален мащаб.

Тя отличи Бургас като първенец в програмата за санирането с най-много усвоени средства и санирани сгради.

Като проблем Добруджалиева определи жилищната политика на страната ни. Тази до 2014-а според нея бе пълен провал. В последните години също продължавало да не се работи в тази сфера като изключим санирането. Именно заради това организацията им лобира за по-добри решения и мерки спрямо това.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(2)
1
Христо Райков
28.10.2018 г., 14:55 ч.
Нашия блок е сканиран близо от година но никой не е правил анкета/статистика. Единствено са спаднали разходите за осветление на общите части /мази, междуетажие, но не и асансьор/. Нека да мине зимата и отоплителния период и тогава да говорите за статистика! НО ВЗИМАЙТЕ В ПРЕДВИД И КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ!
2
Христо Райков
28.10.2018 г., 14:52 ч.
Как изчислихте и разбрахте, колко е потреблението на живущите? Също така, не се гледа назад във времето, какви са били метеорологичните условия. Всички виждаме и усещаме, че сезоните се променят и изместват. При положение, че все още не е настъпил активния отоплителен период и времето още е топло как ги намерихте тези 30%. Нашия бл
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
С видео жестов превод за хора с увреден слух в салона на НАП
Декларирането с ПИК става най-лесно и бързо
Заради разширението на „Зелената зона“: ОП „Транспорт“ търси четирима сезонни работници
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.