Спорт
В Бургас отново ще се играе елитен баскетбол
TразмерT

Местният „Черноморец" отново е част от Националната баскетболна лига (НБЛ). Ще имаме удоволствието в Бургас да гостуват отбори като „Балкан" Ботевград, „Левски ЛУКойл", „Берое", „Рилски спортист" и другите най-добри у нас през последните сезони.

Сред тях ще е и бургаският „Черноморец". За новия сезон треньорът Йордан Колев ще разчита на новопривлечените четирима американци и 217-сантиметровият сръбски център Миленко Великович. Карето американци идва директно от колежанското първенство.

С екипа на „Черноморец" ще играят плеймейкърът Джемал Кинг, шутинг гардът Тавон Джоунс, крилата Блейк Рейнолдс и Джордан Бътлър.

Гигантът Величкович през миналия сезон е играл за ОКК „Београд" и испанския „Паленсия".

Ядрото от българи от миналия сезон се запазва, с изключение на Христо Николов-Гларуса. От „Делфин" е привлечен 16-годишният юношески национал Томас Читадзе. В щаба на треньора Йордан Колев влиза Димитър Найденов.

„Ще играем при добри условия в зала „Бойчо Брънзов", която беше ремонтирана от Общината. Нека баскетболната общественост в града се обедини и помага на отбора. Надявам се да ги радваме с добри игри", заяви президентът на БК „Черноморец" Васил Стоянов.

Подготовката ще протече при домашни условия, с контролен мач на 17 септември във Варна с местния „Черно море". „Черноморец" ще участва на силен международен турнир в Самоков, заедно с гръцкия „ПАОК“, македонския „Охрид" и местния „Рилски спортист".

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Много емоции и зрители на Рали Бургас 2019
Загуба отдалечи Черноморец от завръщане в професионалния футбол
Гол в добавеното време донесе победата на Нефтохимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.