Бургас
В Бургас: Кърпят ударно дупки по улиците в топлото време
TразмерT

Проверяват готовността на почистващите фирми

 

Георги РУСИНОВ

 

Община Бургас кърпи ударно уличните дупки в града, докато топлото време позволява. Това съобщи по време на  пресконференция на ОДМВР-Бургас Андрей Рунчев, шеф на ОП „Транспорт“. Целта на пресконференцията е анонсирането на „Акция Зима“, която традиционно започва от 1-ви ноември.

Рунчев също запозна присъстващите с мерките, които общината взима за пътната безопасност и подготовката за зимния сезон.

„Поддръжката на инфраструктурата е най-важна. Стремим се всичко да се прави по правилата и да е изрядно, за да се поддържа добре и да се предотвратяват катастрофи, особено през зимния сезон“, каза той.

Шефът на ОП „Транспорт“ заяви, че в целия град се използва необичайно топлото време, за да се закърпят колкото може повече дупки в проблемните участъци.

„Осветлението също е много важно. Всички райони на училища и детски градини са добре осветени, като допълнително работим по по-голямата осветеност в комплексите „Изгрев“ и „Зорница“, допълни Рунчев.

Постоянно се поддържат и пешеходните пътеки и се пребоядисват в бял цвят, каза още той.

Не на последно място шефът на общинското предприятие допълни, че вече текат проверки на почистващите фирми в общината и готовността им за зимния сезон.

Преди седмици завърши поредният кърпеж на дупките по булевард „Захари Стоянов“ в района на „Мосю Бриколаж“, където най-често пролет и зима се образуват дупки в асфалта.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Подписаха допълнително споразумение към КТД в сферата на образованието
Млади модни дизайнери искат да сбъднат мечтата на абитуриентка от Бургас
Училищата в Бургас ще минат на едносменен режим след 10 години
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.