Айтос
В айтоското село Карагеоргиево откриха учебната година с нов спортен комплекс
TразмерT

Община Айтос откри новата учебна година с успешно приключили ремонти във всички 8 училища, 6 детстски градини и филиалите им в населените места. 3060 ученици тръгват  на 17 септември на училище, 276 от тях са първокласниците.

Кметът Васил Едрев откри учебната година в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в село Карагеоргиево. В двора на училището през отва лято беше изграден спортен комплекс, строителството му е финализирано в началото на м. септември т.г. Карагеоргиево е първото село в община Айтос, което ще има модерно спортно съоръжение, в което Община Айтос инвестира 440 000 лв.

Новите спортни полщадки ще се ползват не само от учениците, но и от младите хора в селото. "Бургасцвет-90-Танев” - Бургас е изпълнител на проекта, по който цялостно  беше реконструиран училищния двор. "Спортувайте, но не забравяйте уроците. В края на годината искам да видя в бележниците ви само шестици", каза кметът на учениците.

Комплексът в Карагеоргиево включва няколко игрища и спортни съоръжения - баскетболно, волейболно и футболно игрище, фитнес на открито, писта за бягане, трибуни за зрителите, нови подходи, ограждения и осветление за тъмната част на деня.

"Горди сме, имаме едно спортно бижу. Това ни мотивира, започваме учебната година с вяра, надежда и любов. Сигурна съм, че ще е успешна", заяви директорката Силвия Томова. Гости на тържеството бяха и кметът на селото Кязим Ибрям и представителят на Ротари клуб - Айтос Ружди Ахмед. По традициа, от името на Ротари, в първия учебен ден, Ружди Ахмед поднесе на първолаците учебни помагала

По проект на училището са обновени и обзаведени класните стаи на І и VІ клас.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Продават Мелницата в Айтос за 760 хил. лв
70 години, коренът събира айтозлии в София
Най-добрите айтоски юноши в борбата с медали от мъжкото първенство
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.