Местни избори - 2019
"Успех за Бургас" е мотото на кампанията на ГЕРБ
TразмерT

50 % нови лица влизат в листата за съветници

Лидерите са убедени, че ще вкарат минимум същия брой съветници

Актьор, лекар, педиатър и акушерка на годината са сред новите лица

 

„Успех за Бургас“ е мотото на кампанията на ГЕРБ и кмета Димитър Николов за предстоящия местен вот. Днес кандидатурата на Димитър Николов, за кмет на Община Бургас официално беше внесена от ръководството на партията, бе регистрирана и листата за общински съветници в ОИК -Бургас от областния лидер на партията-Димитър Бойчев, общинския лидер-Иван Вълков и водача на листата проф. Севдалина Турманова. Тя каза, че ще продължи успешното развитие на града в сферата на образованието, здравеопазването, а всички ще надграждат това, което е направено.

Листата е на 50 % обновена с доказани професионалисти, заяви областния лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев.

Има много представители на академичните среди. В листата ще влязат на избираеми места партньорите на ГЕРБ от ВМРО- Георги Дракалиев и областния координатор  Николай Стоянов са на избираеми места.

Целта, която си поставят да се повтори  минимумът  брой съветници от този мандат. Сега ГЕРБ имат мнозинство в местния парламент.

Бойчев не се нае да прогнозира дали ще има пренареждане на листата, защото с промените преференциите трудно ще сработят и са необходими 7 % от гласувалите за дадена партия. В подредбата на листата сме следвали дадена логика, в нея има много непартийни лица, каза още Бойчев.  Сред новите имена са педиатърът д-р Борис Ангелов, проф. Сотир Сотиров, акушерката на годината Светлина Николова, актьорът Тони Минасян, както и спортистът Атанас Божилов.

За първи път и Движение Гергьовден са в листата на ГЕРБ. Зам.-председателят и областен лидер на партията Георги Маринчев е в първата двайсетица.

Освен университетски преподаватели, като кандидати за общински съветници, ще видим и директора на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева, както и директорът на Търговската гимназия Павел Чепов. Така ГЕРБ прави заявка, че сектор образование ще продължи да бъде приоритет.

Сред кандидатите се отличават представители на различни спортни клубове, донесли слава на страната по цял свят.

Силен акцент е поставен и на младежките политики – сред регистрираните кандидати е лидерът на Национално сдружение „Младежки глас“ Тодор Йосифов, политологът Атанас Бошев, младият специалист в сектор туризъм Мартин Славов.

 

В листата е и Евелина Михалева – експерт в сектор транспорт и областен лидер на една от най-успешните структури на партията – Жени ГЕРБ.

Традиционно сред кандидатите има и представител на Съюза на репресираните от комунистическия режим. Това е журналистът Иван Ванков.

По традиция в листата на ГЕРБ има и архитект. Тази година това е дипломираният в Германия Петър Статев. Той е член на УС на Съюза на архитектите в България (САБ) и председател на Дружествения съвет на САБ в Бургас. 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Лефтеров: „Нагласена атака, за да ни изкара от изборите в Несебър“
БСП: Действията в Несебър са безпрецедентни в новата история на България
Димитър Николов: Стартирам нова програма за кварталите със засилен контрол по поддръжката им
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.