Спорт
Уникално бягане на Шабан Мустафа в „Тур де Тирол"
TразмерT

Георги КОСТАДИНОВ

39-годишният наш атлет Шабан Мустафа продължава с отличните си изяви в Алпите, където последните месеци записа редица успехи. Бегачът от Сунгурларе се класира на второ място на тридневното състезание по планинско бягане „Тур де Тирол“ в Алпите, провело се на 6, 7 и 8 октомври.

В първия ден Мустафа завърши втори на 10 км по улиците на селцето Зьол. На 7-и се проведе класическата дистанция на маратон – 42.195 км, а Шабан зае трето място с 3:45:00.2 ч. Трасето беше изключително тежко и с голяма денивелация, а освен това теренът на места беше заснежен, което допълнително затрудни участниците.

Третият етап от уникалната надпревара включваше 24-километрово трасе, в силно пресечен планински район около Зьол, където Мустафа триумфира с 1:58:35.3 ч.

В генералното класиране за трите състезания победител е Патрик Вийзер (Швейцария) с общо време от 6:06:09.1 ч, Шабан Мустафа заслужи второто място с резултат 6:18:27.7. Трети е германецът Щефан Холцнер с 6:32:11.4. Безапелационна победителка при жените е Микеле Майер от Германия с 6:39:17.4.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Волейболният "Нефтоxимик" загуби от гранда "Галатасарай"
Треньорски оставки в „Нефтохимик“
Европейска седмица на мобилността стартира в Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.