Крими
Удариха земеделец с рекордните 90 килограма марихуана
TразмерT

Мъжът отглеждал и още 193 растения във фермата

 

Георги РУСИНОВ

 

57-годишен бургазлия е задържан с рекордното количество за тази година от 90 килограма суха марихуана. Полицията е открила фермата на мъжа регистриран като земеделец и изчакала той да се появи, за да полее растенията, при което е задържан. Вътре освен сухата тревна маса, ченгетата откриват и 193 растения с височина между 70 и 160 сантиметра. Фермата се намира в частен имот, собственост на земеделеца в землището на поморийското село Бата. Информация по акцията разкриха на местен брифинг прокуратурата и полицията. Тревата излизала на рекордните 540 хиляди лева.

Окръжният прокурор Георги Чинев обясни, че на 57-годишният бургазлия, който не е осъждан и криминално проявен, са повдигнати две обвинение. Първото е за държане и разпространение на наркотици, а второто за това, че от месец май до 8 юли, когато е задържан е засял и отглеждал 193 броя растения. Държавният обвинител заяви, че такъв голям удар тази година не е имало и похвали бургаската полиция. За първото престъпление обвиняемият, който е задържан до 72 часа може да получи затвор от 3 до 12 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева. По второто престъпление наказанието е затвор от 2 до 5 години и глоба от 5 до 10 хиляди лева. Чинев бе категоричен, че по отношение на престъпленията свързани с наркотици прокуратурата ще бъде безкомпромисна и ще прилага цялата строгост на закона.

Шефът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов добави, че наркотиците са били открити в бидони, кашони и вакумирани пакети, което навежда на мисълта, че са подготвяни за разпространение. Това той обясни във връзка със защитната теза на задържания, че отглеждал растенията, за да извлича тинктура от тях, която се използвала във фармацевтиката. Прокурор Чинев добави, че доколкото е запознат подобни извлеци от марихуана се използвали за лечение на глаукома. Той обаче също бе категоричен, че откритите наркотици са били подготвяни за разпространение.

По-късно днес ще бъде гледана и мярката му за неотклонение, тъй като от прокуратурата заявиха, че ще бъде внесено искане за постоянното му задържане в ареста.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Жена остави якето си без надзор в Карнобат, олекна с 650 лева
Пожар изпепели фургон в айтоско село
Кола потегли сама в руенско село, пострада жена
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.