Регион
Учители тръгват на обиколка за нередовни ученици
TразмерT

Броят на незаетите места след четвърти етап на класирането след седми клас са 207. Данните съобщи инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на образованието. По предварителни данни се знае, че има около 370 ученици, които не са никъде в системата – т. е. те не са участвали в нито едно класиране за учебните заведения след седми клас.

От 19 август започва поредният обход на екипите за приобщаващо образование, които имат за цел да издирят липсващите ученици и да ги върнат в клас. В Бургаска област на този етап има около 70 действащи екипа, които издирват учениците, които не са редовно в клас и разговарят с техните родители.

„От две години, в които правим въпросните обходи, работим прекрасно с останалите институции, включени в мобилните групи. Особено ефективна бе работата с полицията, след като им подадохме данните на децата, за които бе установено, че са в чужбина. За нашия регион те бяха близо 3 хиляди. След проверката чрез Гранична полиция и другите специализирани методи стана ясно, че близо 500 от тях са се върнали и голяма част посещават училище“, посочи пример за ефективност инж. Илиева.

От предстоящата учебна година започва още по-активна работа за привличането и включването на децата и учениците в образователната система. За целта детските градини и училищата в страната ще сформират постоянни екипи за превенция на отсъствията без уважителни причини. В тях могат да влизат и учителите, които се грижат за приобщаването на деца към системата. При необходимост новите екипи ще функционират всекидневно, предвиждат промени в работата по Механизма, предложени за обществено обсъждане от Министерството на образованието и науката.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
55 деца болни от варицела
Представиха проекта за брегоукрепването на Ахелой пред жителите
Коледен базар в Несебър
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.