Средец
Учители от Средец заминават на обучение в чужбина
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Учители от Общинския детски комплекс (ОДК) в Средец ще заминат на обучение в чужбина. Това ще стане благодарение на спечелен проект по програма на Еразъм+. Предвидено е трима педагози да посетят два квалификационни курса – в Дъблин, Ирландия и Барселона, Испания.

„Квалификационните курсове ще удовлетворят в значителна степен професионалните интереси на учителите в институцията, относно необходимостта от модернизация, интернационализация, дигитализация и повишаване на компетенциите за управление на образователния процес. Участниците ще придобият Европейски документ за квалификация - Europass Mobility Certificate“, заяви пред вестник „Черноморски фар“ Лазар Налбантов, директор на ОДК-Средец.

Една от целите е да се постигане по-високо качество и достигане на европейско ниво на обучение на децата и учениците  в ОДК–Средец. Модернизация на обучението, както и съчетаването с разновъзрастов модел на обучение, прилаган в Европейските училища ще се реализира, когато учителите приложат нововъведенията в образованието, с които са се запознали на курсовете.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Читалището в Средец с подемник за хора с увреждания
35-годишният Иван Ангелов спаси кръста в Средец
В Средец ще спасяват Кръста на Богоявление в язовир Малката река
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.