Бургас
Учениците от Френската в Бургас излязоха в Европейско междучасие
TразмерT

Учениците от ПГРЕ „Г.С. Раковски“ излязоха в европейско междучасие, като в него те се срещнаха с евродепутата Светослав Малинов. Срещата е резултат от контакта, който ръководството на гимназията осъществи с неговия екип. Бургаското училище е част от проекта „Европейско междучасие“, който господин Малинов за поредна година провежда в подкрепа на позицията за въвеждането на гражданското образование като отделен предмет в системата на средното образование. Инициативата има за цел да популяризира Европейския съюз и по-специално дейността на Европейския парламент сред по-млада аудитория, както и да запознае учениците с правата и възможностите, които имат като граждани на Европейския съюз. 

Ние имаме и друга причина да потърсим контакт с него. В ПГРЕ са в ход два проекта по програма „Еразъм+“. Първият е на тема „Европа - нашият общ проект“, а вторият - „Миграцията в Европа – да споделим различията и да продължим напред“. Тематиката им визира приоритети на нашия съюз и на българското председателство – бъдещето на Европа и миграцията на „стария “ континент“, заяви директорът на гимназията Радостина Георгиева.

Съвместно с партньори от Белгия, Италия, Испания, Люксембург, Норвегия и Франция,  възпитаниците  ще се запознаят с историята, постиженията и предизвикателствата пред ЕС. Те ще участват в импровизирани телевизионни дебати и парламентарни сесии, ще посетят европейските институции и ще представят своите идеи за нашето бъдеще.

Срещата с господин Малинов поставя началото на дискусия с учениците за проблемите, пред които е изправен Европейският съюз, както и възможностите, които той предоставя на младите хора.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Над 400 тракийци се събраха в Бургас да отбележат началото на 2019-а
Димитър Николов: Със скоростта на F-16 ГЕРБ към нова победа!
Екипажът на задържания панамски кораб ще си търси заплатите чрез съд
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.