Несебър
Ученици в Несебърско отбелязаха Международния ден на Черно море
TразмерT

Община Несебър отбеляза Международния ден на Черно море с редица мероприятия в учебните заведения на своята територия.

Експерти по опазване на околната среда при Община Несебър, съвместно със специалисти от СНЦ „Зелени Балкани”, посетиха СУ „Любен Каравелов” и запознаха децата от 10-ите класове със състоянието и уязвимостта на екосистемата на Черно море, като акцент бе поставен върху морските бозайници и натиска на човешката дейност върху техния хабитат.

В Свети Влас експертите, съвместно с колеги от БДЧР–Варна, организираха среща с ученици от ОУ Св.Св. „Кирил и Методий", на която беше проведена викторина и представена изложба на тема „Нашето Черно море”. На децата беше прожектиран филмът на МОСВ - "Замърсяване на Черно море с пластмасови отпадъци".

Експертите на отдел „Екология“ посетиха и ДГ „Яна Лъскова” – Несебър и първокласниците от ОУ ,,Св.Св. Кирил и Методий" - Обзор.

Децата в Несебър научиха любопитни факти за бозайниците в Черно море, запознаха се с филма „Тайнственият свят на делфините”, получиха книжки за планетата Земя и годишно издание на „Аз обичам Черно море” на ОДК – Несебър.

В Обзор пред учениците беше изнесена кратка беседа, съдържаща любопитни факти за Черно море и бяха разяснени възможностите за ограничаване на замърсяването, за опазване на чистотата на морето и плажовете, и съхраняване на биоразнообразието.  На децата бяха раздадени книжки с легенди и предания за българското Черноморие и беше проведен конкурс за най - хубава рисунка на тема ,,Черно море".

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Община Несебър с попълнение от 293 нови граждани за миналата година
506 жители на Община Несебър ще получат хранителни пакети
В Кошарица отново отбелязаха празника на домашната наденица
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.