Поморие
Ученици от Поморие отбелязаха деня на Черно море с изложба и любопитни факти за морето
TразмерT

По повод 31 октомври – Международен ден на Черно море, във фоайето на НЧ „Просвета 1888” беше представена Детската изложба „Децата рисуват морето, цветята, света”. Ивайло Хаджиначев – уредник в ГХГ „Дечко Стоев“ представи творбите от експозицията, организирана от ЦПЛР-ОДК Поморие, Община Поморие и Българско движение „Син флаг“.

В тазгодишната изложба участват ученици от Поморие, Бургас, Ловеч, Казанлък и Плевен и село Александрово, на възраст от осем до шестнадесет години. Творбите им са изпълнени в традиционните за живописта техники като акварел, гваш, пастел и смесена техника върху картон.

Сред най-малките участници бяха учениците от четвъртите класове на СУ “Иван Вазов “ - Поморие, с ръководители г-жа Блажева и г-жа Димитрова. Те са автори на великолепния „Замъкът на морската царица“, изработен от хартия, мидени черупки, раковини и пясък.

В театралния салон на читалището, учениците от 8-ми клас, с преподавател по информационни технологии г-жа Тенева, представиха мултимедиен филм с интересни и любопитни факти за Черно море. Йоана Шивачева прочете стихотворението на Петя Дубарова „Аз и морето“. С особен интерес децата на Поморие слушаха разказа на представителите на екипа от „Зелени балкани“, за техните наблюдения и изследвания за делфините в Черно море.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Покрай грипната епидемия: Смърт на помориец стресна обществото
В МБАЛ-Поморие спазиха традицията за Бабинден
В Поморие започна обновяването на ключови улици
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.