Несебър
Ученици от Несебър почетоха загиналите при катастрофи
TразмерT

С решение на Асамблеята на ООН от 26 октомври 2005 г. всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

С провеждането на инициативи на този ден се цели: да си спомним за загиналите и изразим съпричастност към мъката на семействата за понесените загуби; да се отбележи дейността на участващите в ликвидацията на последствията от пътнотранспортните произшествия: служителите от бърза медицинска помощ, лекарите, медицинските сестри, служителите от полицията, пожарникарите, консултантите и др., които ежедневно се сблъскват с бедствията, причинени от пътнотранспортните произшествия и изпитват върху себе си тяхното влияние.

Статистиката показва, че от началото на годината загиналите при ПТП у нас са 511 души, а децата сред тях са почти колкото един клас.

За да отбележат Световния ден за възпоминание на жертвите при ПТП ученици от СУ „Любен Каравелов“ от V б и VI в клас, с класни pъководители Соня Дамянова и Таня Кехайова, проведоха открито занятие по безопасност на движението, като припомниха най-важните правила за пресичане на пътното платно и поведение в различни пътни ситуации.

На децата бе обяснено, че безопасността на пътя е споделена отговорност, изискваща ново отношение, култура и толерантност между всички участници в движението След това учениците положиха цветя на пешеходната пътека на ул. „Иван Вазов“ и с едноминутно мълчание почетоха жертвите на ПТП. За проявата децата бяха подготвили табла и баджове, а някои от тях носеха светлоотразителни жилетки. На занятието присъстваха и родители на петокласниците, които раздадоха на учениците светлоотразителни ключодържатели.

С цел опазване живота и здравето на децата на пътя, в часовете на класа, ежемесечно се провеждат занятия, касаещи различни аспекти на поведение и информираност на учениците като участници в пътното движението.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Проектобюджетът на Несебър -65 200 000 лева
В Несебър празнуваха Бабиднен
Представители на Община Несебър участваха на работен семинар в Албания
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.