Карнобат
Ученици от Карнобат ще научат как се става Супер фермер
TразмерT

В понеделник от 12:00 часа, учениците от Професионална гимназия по селско стопанство и лека промишленост в Карнобат ще посетят бадемова градина, създадена по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Стопанството на „СИД-КРЪСТЕВИ 14“ се намира в землището на  град Карнобат.

Посещението е част от кампанията на Министерство на земеделието, храните и горите, в партньорство с Министерство на образованието и науката, която се провежда под надслов: „Супер фермер“. Инициативата е насочена към учениците от професионалните гимназии по селско стопанство, които на този етап от живота си правият своя избор на професионално развитие. Целта е да се подкрепят младите хора, като им  се даде възможност да се срещнат с успели фермери в нашата страна, както и да се осъществи връзка между учениците и бизнеса. Кампанията съвпада и с политиката на МОН за насърчаване на дуалното обучение, което дава възможност за подобряване капацитета на образователните институции и на работодателите за организиране и създаване на устойчиви партньорства за гарантиране на качеството на обучението.

Събитията, се провеждат на територията на цялата страна, под формата на „Дни на отворените врати“. Учениците посещават стопанства на земеделски производители, бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.), като се запознаят от близо с дейността им.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Карнобат пръв плати данъците си кмета
Бюджет 2020 в Карнобат достига рекордните за общината 30 милиона
Възрастен пешеходец бере душа след като го блъснаха
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.