Бургас
Ученици от Електрото влизат в робоклас
TразмерT

Чрез проекта „Ела с нас в робоклас“ гимназията ще осъществи поредната мобилност в Унгария през това лято. 20 ученици бяха избрани чрез предварителна прецизна селекция, отговарящи на критериите за избор – отличен успех, отличен английски език и активно участие в извънкласната дейност на гимназията, свързана с наука и техника. Преди да заминат за мобилността, участниците преминаха предварителна културна и педагогическа подготовка. Работиха върху рекламни материали, сайт на проекта и изучаване културата, историята, бита и традициите на Унгария. Учениците, заедно с двама придружаващи лица, ще проведат практика в Унгария за период от три седмици. През свободното си време ще посещават културни обекти и забележителности, ще спортуват и ще обменят емоции с ученици от други европейски държави.

Проектът беше спечелен от гимназията през 2018 година с две паралелни дейности – структуриран курс за учители и мобилност с цел практика за 20 ученици. Двама учители по професионална подготовка, проведоха курс на обучение на тема: Роботика през юли 2018 година в Будапеща, Унгария. През настоящата учебна година учителите внедряват придобития опит и компетентности с група от ученици, желаещи да се занимават с тази дейност извън часовете. На последното проведено състезание по роботика Robo Challenge Burgas, организирано от Община Бургас, с индивидуална втора награда бе отличен проектът "Робот девастатор" на дванадесетокласника Петър Димитров. Отбор „Орбита“ (ученици от 8г , 8б и 10а) спечели първа награда, отбор „Рубик“ първо място в категория „Лего роботи“, отбор „Електро 2“ – Янко Антонов и Алекс Холасян, с трето място в категория „Следене на линия“, отбор „Електро 2“ с второ място на „Сумо битка“.

Амбицията на гимназията да усвоява европейски средства в полза на образователния процес и с цел удовлетвореността на учениците се осъществява за поредна 10 – та година чрез настоящия проект „Ела с нас в робоклас“.

Тази публикация е финансирана от Европейски съюз чрез европейски средства по програма „Еразъм +“ и отговорност носи единствено Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ гр.Бургас.

Координатор на проекта Евелина Ганчева, главен учител

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Сериозна инвестиционна програма за Морското училище в Бургас
НФСБ представи листата си за Бургас, в нея нямало политически калинки
ТИР се обърна на пътя Ветрен-Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.